duminică, 9 martie 2014

BlackBerry ar putea pierde piaţa sa favorită, Indonezia! Windows Phone câştiga teren!

În ultimii ani am tot acoperit surprinzătoarea popularitate a terminalelor BlackBerry în Indonezia. Fie că firma era aproape de faliment sau pe val, cumpărătorii din această ţară asiatică au rămas mereu fideli brandului. Ei bine, acest trend e pe cale să ia sfârşit…

Această piaţă crucială pentru firmă canadiană e pe cale să fie pierdută în favoarea modelelor Windows Phone, care sunt foarte populare şi în ţările vecine Indoneziei. La ora actuală BlackBerry are o cotă de piaţă de doar 0.6% la nivel global, deci nu greşesc când spun că vorbim de o companie în regres.

Anul trecut 13% dintre BlackBerry-urile produse în lume erau folosite în Indonezia, ca să vă faceţi o idee cu privire la popularitatea brandului. Se pare că Windows Phone va ajunge la o cotă de piaţă de 9% pe zona smartphone în Indonezia în acest an, un salt mare de la 2% anul trecut. În plus, cota de piaţă Android va scădea de la 81% la 78%, iar BlackBerry va primi o lovitură grea pe piaţa business, unde Windows Phone ar putea avea succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu