sâmbătă, 8 martie 2014

Noul chip al Huawei- Kirin 920 -este mai rapid decat Snapdragon 801 al Qualcomm!

Sper ca multi ati realizat ca nu mai vorbim despre viteza smartphone-ului de multa vreme.Asta datorita ca din ce in ce mai multe dispozitive care  au  adoptat Android.De la laptop-uri (Chromebook si altele) la console HDMI pentru jocuri,un chip mare poate avea un numar mai mare de utilizari la jocuri.Arhitectura ARM nu mai e ce a fost...

Procesoarele gasite in PC-ul sau Laptop-ul “obisnuit” de acasa sunt diferite de cele gasite in dispozitivele mobile, fabricate de ARM.Vorbim de o arhitectură complexa a procesoarelor pentru PC - cu alte cuvinte, acestea se ocupa de mai multe operatii - VERSUS o arhitectură simpla, cea oferita de ARM, unde procesorul nu poate realiza sarcini foarte complexe si are nevoie de software adaptat.

Desi nu cu mult si practic insesizabil pentru utilizatorul de rand, Huawei Kirin 920 a castigat batalia în Antutu Benchmark - aplicatie de teste foarte cunoscuta pentru utilizatorii Android - în fața Qualcomm Snapdragon 801.El vine neanuntat si face o impresie buna. Compus din 4 procesoare Cortex A7 + 4 procesoare Cortex A15 - o configurație comuna, Kirin are acel ceva în plus, ce il “impinge” peste ce ofera Qualcomm în prezent (a se vedea configuratia, mai sus). Totusi, asa cum puteti observa in imagini, Nvidia Tegra K1 (la stadiul de zvon) este de nedepasit iar Qualcomm are Snapdragon 805 “in maneca”. Insa pentru producatorul chinez intrarea în acest joc este mai mult decat promitatoare.

Folosind memorii DDR 3, tactand procesoarele la viteză mare și folosind un GPU foarte puternic - Mali T624, producatorul se arata dispus să investeasca in batalia impotriva veteranilor în domeniu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu